ΟΔΗΓΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΗ

Φίλοι, παλιοί συμμαθητές και δάσκαλοι, καλώς ήρθατε στο Web Site του Εργαστηριού!

Ρυθμίσεις Web Site

Η εγκατάσταση του server ολοκληρώθηκε, αλλά ακόμα χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά σε ότι αφορά τουλάχιστον το περιεχόμενο. Διαβάστε το παρόν άρθρο για να μάθετε τα βασικά στοιχεία του web site, τι ενέργειες μπορείτε να κάνετε και πώς, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να βοηθήσετε. Μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί εδώ όλες οι δημοσιεύσεις από το παλιό blog μας που ήταν στο blogspot.

Ρυθμίσεις WordPress

Έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί κανονικά η εγκατάσταση της πλατφόρμας WordPress (έκδοση 3.2.1 Ελληνική). Αυτή η επιλογή έγινε για να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα που δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία, να αναμιχθούν στην προσθήκη περιεχομένου, με άρθρα, σχόλια, φωτογραφίες, βίντεο-ταινίες κ.α. Το WordPress είναι μια διαδεδομένη και κυρίως εύκολη στην εκμάθηση εφαρμογή blog. Η εφαρμογή αυτή ταιριάζει αρκετά στην διάδοση μιας σύγχρονης δημοκρατικής πρακτικής των «Συνελεύσεων της Δευτέρας», στην οποία συμμετείχαμε τότε στο Εργαστήρι, μέσω φυσικά της τεχνολογίας του internet.

Είσοδος και Εγγραφή στο Site

Εισέλθετε ή Γραφτείτε στο web site : ergastiri-school.gr/wp-login.php

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν και να αναρτήσουν άρθρα, φωτογραφίες, κείμενα κλπ.

Για λόγους ασφάλειας και διαπίστωσης της ταυτότητας του κάθε μέλους, είναι απαραίτητο να εγκριθεί η εγγραφή σας, από τον διαχειριστή του web site μετά από σχετικό έλεγχο στα αρχεία του σχολείου. Εντός 24 ωρών από την εγγραφή σας γίνεται έλεγχος και η αποδοχή της αίτησής σας. Η διαδιακασία εγγραφής γίνεται διότι υπάρχει περιεχόμενο – π.χ. η σελίδα Εκδηλώσεις – που είναι προστατευμένο. Η απόκρυψη σελίδων από το site πραγματοποιείται γιατί το περιεχόμενο τους δεν αφορά τις δραστηριότητες του σχολείου αλλά τις ιδιωτικές δραστηριότητες κάποιων αποφοίτων μαθητών ή δασκάλων.

Online Help Support

Στο web site υπάρχει Ειδική Εφαρμογή (Woopra) με την οποία μπορείτε να κάνετε Chat με τον διαχειριστή για οπιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή πιθανό πρόβλημα αντιμετωπίσετε. Για να ενεργοποιήστε την εφαρμογή πατήστε πάνω στο εικονίδιο – Yellow Submarine – που βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη.

Λογαριασμός Email

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να ζητήσετε από τον διαχειριστή στο email: webmaster@ergastiri-school.gr, την δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κατάληξη: onoma.eponymo@ergastiri-school.gr

Υλικό Αρχείου

Εάν έχετε υλικό για υποβολή όπως βίντεο ή αρχείο φωτογραφιών, συγκεντρώστε το και επικοινωνήστε με τον διαχειριστή στο email: webmaster@ergastiri-school.gr για να οργανωθεί η υποβολή του.

Καλή μας αρχή!