Για το Εργαστήρι – Μαρία

Δεκ 5, 2010 by     0 Σχολια    Κατηγορία: Διαφορα

Καλησπέρα

Ας σκαρώσουμε λοιπόν μια ομάδα »Μαγειρικής»! Όμως οι αναγνώστες του βιβλίου που θα »μαγειρέψουμε» δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα συστατικά αλλά και για τη γεύση του »φαγητού», πριν αποφασίσουν να το μαγειρέψουν και οι ίδιοι!!! Κι εμείς το θέλουμε αυτό!!! Θέλουμε να είμαστε μεταδοτικοί!!!

Μετά από διαδρομή 40 ετών, νοιώθω κι εγώ την ανάγκη να επικοινωνήσω στο κόσμο την εμπειρία μου από το Εργαστήρι αλλά επίσης νοιώθω πως ο αναγνώστης θα ενδιαφερόταν ακόμη περισσότερο, για το αποτέλεσμα αυτού του τύπου της παιδείας, ως εκ τούτου για την συνέχεια της ζωής των μαθητών του Εργαστηριού. Και έχω την βεβαιότητα πως όλοι μας που μεγαλώσαμε σε ένα τόσο ελεύθερο περιβάλλον, είχαμε ενδιαφέρουσες πορείες.

Είχαμε βλέπετε την τύχη να μας ανοιχτούν τεράστιοι ορίζοντες στα παιδικά μας τότε μυαλά. Και για το λόγο αυτό πιστεύω πως αυτή θα είναι και η μεγάλη δύναμη αυτού του βιβλίου. Θα πρότεινα λοιπόν ως ιδέα να δοθεί από τους δασκάλους πρώτα μια περιεκτική περιγραφή του Εργαστηριού όπως αυτοί την αισθάνονται και στη συνέχεια να δώσουμε όλοι μας συνέντευξη σε κάποιον πεπειραμένο δημοσιογράφο – βιογράφο (εύχομαι να υπάρχει κάποιος αναμεταξύ μας) και να αφήσουμε τη ροή του κειμένου ελεύθερη έτσι ώστε να μην επιβληθούμε στον αναγνώστη αλλά να τον αφήσουμε χαλαρό να συμπεράνει.

Για μένα είσαστε όλοι κάτι σαν αδέλφια αφού βγήκαμε όλοι από μια τόσο ξεχωριστή οικογένεια γιατί εγώ το Εργαστήρι έτσι το αντιλαμβάνομαι. Είμαι και σίγουρη πως θα διαπρέψουμε για ακόμη μια φορά!

Πολλά φιλιά σε όλους σας από την Κρήτη!!!

Μαρία Φιωτάκη

Σχολιάστε το Άρθρο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να σχολιάσετε.