2η Συνάντηση – Ομάδες Εργασίας

Ιαν 15, 2011 by     0 Σχολια    Κατηγορία: Συναντησεις
Καλησπέρα,  Χθες το βράδυ κάναμε μια πολύ πολύ καλή συζήτηση που αφορούσε κυρίως την οργάνωση και τη φύση της δουλειάς που θα χρειαστεί για την έκδοση του βιβλιου για το Εργαστήρι. Η προσέλευση ήταν καλή: 15 άτομα…και πιο οι συγκεριμένα:  Σοφία Αγγελίδου, Δέσποινα Καββαδία, Θοδωρής Κούτσιας, Λένα Δαλακίδη, Νίκος Βαφέας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Νέλλη Καμπούρη, Βασίλης Τσιγαράς, Αντώνης Πετράς, Κωσταντίνος Καλαϊτζάκης, Στέλιος Σιδηρουργός, Ελισώ Λογοθέτη, Σάντρα Σοφιάδου, Χριστίνα Αγναντοπούλου και Ήβη Δασκαλάκη. Καταλήξαμε σε κάποιες ιδέες οι οποίες αφορούν κυρίως τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε και όχι τόσο το περιεχόμενο ή την δομή του βιβλίου, τα οποία θα αποφασιστούν στην πορεία μέσα από συζήτηση και συλλογική δουλειά. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ιστορίες, κείμενα, εικόνες και βίντεο σχετικά με το Εργαστήρι τα οποία θα ανεβούν σε ένα web-site. Μια επιλογή από αυτά θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο.

Πραγματικά ευχαριστηθήκαμε πολύ που μπορέσαμε να ανοίξουμε πάλι αυτή τη συζήτηση, η οποία μας βοήθησε να θυμηθούμε ιστορίες και να ανταλλάξουμε εμπειρίες κι απόψεις γύρω από το τι ήταν το Εργαστήρι. Καταλήξαμε ότι ένα κομμάτι τουλάχιστον του βιβλίου μπορεί να βγει μέσα από συχνές συναντήσεις (περίπου κάθε 15 ημέρες) και συζητήσεις οι οποίες θα «μιμούνται» κατά κάποιο τρόπο τις παλιές συνελεύσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θέλει δεν μπορεί να συνεισφέρει κάτι πιο προσωπικό.

 

 Ορίσαμε ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 18.00, στη Σχεδία(Θεμιστοκλέους 27, Τηλ: 210 32 18 590).

Σκοπός της συνάντησης αυτής θα είναι να συνεχίσουμε τη συζήτηση και να φέρουμε και υλικό πάνω στο οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε.

1. Τι χρειάζεται να μαζέψουμε ως τότε;

  • Φωτογραφίες, ταινίες, ζωγραφιές, εκθέσεις και οτιδήποτε άλλο έχετε κρατήσει από το Εργαστήρι που μπορεί να έχει ενδιαφέρον.
  • Ρωτήστε και τους γονείς σας μήπως έχουν κάτι να σας θυμήσουν.
  • Κείμενα που τυχόν έχετε γράψει ή ιδέες για κείμενα που θέλετε να γραψετε.


Αν δεν έχετε τίποτα από όλα αυτά, δεν πειράζει ελάτε ούτως ή άλλως. Η συζήτηση είναι πολύ θεραπευτική – ασε που μετά πάμε και για ποτό. Αν δεν μπορείτε να έρθετε αλλά έχετε υλικό στείλτε ένα μήνυμα να τα παραλάβούμε με κάποιο τρόπο.

2. Πώς έχουν διαμορφωθεί οι ομάδες;

Ομάδα Συντονισμού/Επικοινωνίας
Ελισώ, Χριστίνα, Λευτέρης, Λένα, Θοδωρής, Σάντρα, Τόνυ

Ομάδα Επιμέλειας Κειμένων
Ελισώ, Μαρία Γιαλαμά, Νίκος Βαφέας, Ήβη, Νέλλη, Δέσποινα, Κωσταντίνος, Τόνυ

Ομάδα Σχεδιασμού/Graphic Design/ Web
Ιωάννα, Χριστόφορος, Κωσταντίνος και (μάντεψτε ποιός;) Τόνυ

Ομάδα Συγκέντρωσης Οπτικού Υλικού
Λευτέρης, Βασίλης, Νέλλη, Στέλιος Σιδηρουργός, Δέσποινα, Τόνυ (again)

Φυσικά χρειάζεται κι άλλος κόσμος, οπότε αν ενδιαφέρεστε να μπείτε σε κάποια από αυτές τις ομάδες, στείλτε ένα μήνυμα.

Υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για κάποιον/α που να ξέρει να φτιάχνει web-sites

3. Τι κάνουμε με όσους δεν συμμετέχουν στο εγχείρημα;

Ένα θέμα που μας απασχόλησε πολύ ήταν το πως θα εντάξουμε σε αυτό το εγχείρημα όσους δεν ξέρουν και όσους δεν θέλουν να ξέρουν ότι έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια να φτιάξουμε ένα βιβλίο. Είπαμε ότι θα πρέπει να συλλέξουμε τηλέφωνα και e-mail από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο που δεν είναι στη λίστα. Αν έχετε τα στοιχεία κάποιου μαθητή-τριας που δεν είναι στη λίστα επικοινωνήστε με τον Τόνυ ή κάποιον άλλον/άλλη από την ομάδα συντονισμού/επικοινωνίας για να τους συμπεριλάβει. Επίσης θα ήταν χρήσιμο αν ένα-δύο άτομα ανά τάξη αναλάμβαναν να συλλέξουν όλα τα στοιχεία για την τάξη τους.

4. Ενημέρωση για την συμμετοχή σας στην επόμενη συνάντηση

Είναι απαραίτητο να απαντήσετε με μηνύματα όσοι θα έρθετε στην επόμενη συνάντηση για να ξέρουμε αν χωράμε στη Σχεδία. Αν είμαστε πολλοί θα πρέπει να βρούμε κάποιον άλλο χώρο.  Με εργαστηριακούς χαιρετισμούς,
Νέλλη

 


Υ.Γ
Επειδή το Ποδόσφαιρό έπαιζε εξίσουσηματικό – αν όχι πιο σημαντικό- ρόλο με τις Συνελεύσεις στο Εργαστήρι, θα πρότεινα να διοργανώσουμε κι έναν αγώνα ποδοσφαίρου «παλαίμαχων»  μόλις φτιάξει ο καιρός. Κι επειδή δεν υπάρχει πια η αλάνα προτείνω το Άλσος Στρατού, όπου είναι πολύ καλά.

Σχολιάστε το Άρθρο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να σχολιάσετε.