Για το βιβλίο – Φιλήμονας

Ιαν 4, 2011 by     1 Σχολιο     Κατηγορία: Διαφορα
Καλή χρονιά σε όλους!

Μερικές γρήγορες σκέψεις που βγήκαν μετά από 2 μικρές συζητήσεις με τον Αντώνη τον Πετρά και τον αδερφό μου τον Ηρόδοτο.

Το εργαστήρι στηριζόταν πάντα στην ελεύθερη σκέψη και έκφραση σε κάθε της διάσταση. Αυτό «κληρονομήσαμε» όλοι και αυτό μας κάνει να γυρνάμε όλοι πίσω στο ίδιο σημείο αναφοράς μετά από τόσα χρόνια που ο καθένας ακολούθησε διαφορετικο δρόμο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Για άλλη μια φορά ασ μην βάλουμε κανόνες στο πως και τι θα γράψουμε ούτε χρειάζεται να στοχοθετησουμε κοινό ή δυνητικό αποτέλεσμα. Ασ γράψει ο καθένας ό,τι θέλει και όσο  θέλει και απλά ας μαζέψουμε το υλικό για να υπάρχει η καταγραφή των εμπειριών, σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από αυτή την ελέυθερη διαδικασία.

Αυτοί που έφτιαξαν το εργαστήρι (η Σίση και οι υπόλοιποι ιδρυτές), αυτοί είχαν ένα στόχο όταν ξεκίνησαν το πείραμα. Αυτός ο στοχος με την επίδραση την δική μας ίσως να εκπληρώθηκε,ίσως να άλλαξε στην πορεία, ίσως να εμπλουτίστηκε από την αμφίδρομη αυτή σχέση μεταξύ παιδιών και δασκάλων. Ετσι λοιπόν ίσως η Σίση να πρέπει να γράψει μια εισαγωγή μερικές σελίδες για το τι πήγε να φτιάξει στο πλαίσιο της εποχής και ποιο πρωτοπόρο  σύστημα εκπάιδευσης ξεκίνησε να εφαρμόσει και πως αυτό σφυριλατήθηκε από εμάς όλους. Αυτό αξίζει να υπάρχει ώς καταγραφή. Ποιο ήταν το αρχικό πλάισιο μέσα στο οποίο όλοι εμείς «δράσαμε»?

Ας δούμε λοιπόν που στόχευε η Σίση και η παρέα της στο πρώτο μέρος και ας προσθέσουμε στο δεύτερο κομμάτι όλο το άναρχο κομμάτι της εμπειρίας που ονομάστηκε εργαστήρι και ο καθένας την βίωσε διαφορετικά.

Ας πούμε λοιπόν ότι σε ένα η δύο μήνες ο καθένας γράφει και στελνει ότι θέλει! όπως ακριβώς ήμασταν και εμείς τότε…ό,τι θέλαμε.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Φιλήμονας

 

 

1 Comment + Το σχόλιό σου

  • Καλή χρονιά παιδιά και από μένα!
    Διάβασα αυτά που γράφει ο Φιλήμονας και μου αρέσει πολύ σαν ιδέα γιατί πραγματικά ανταποκρίνεται στο ελεύθερο πνεύμα μέσα στο οποίο δημιουργήσαμε στο Εργαστήρι. Αλλά πριν ξεκινήσουμε, δε θα έβλαπτε μια συζήτηση μεταξύ μας, έτσι απλά για να εμπνευστούμε ο ένας από τον άλλο πάντα μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας. Ίσως η συζήτηση να αναδείξει πλευρές της σκέψης που με τα χρόνια έχουν ξεθωριάσει. Και απ' όσο θυμάμαι οι συζητήσεις μεταξύ μας πριν βγούμε στη δράση, ήταν μεγάλες και περιεκτικές!
    Βλέπω επίσης να μας δυσκολεύει λίγο το πρακτικό κομμάτι της συνεργασίας αυτής καθώς ο καθένας από εμάς τώρα έχει υποχρεώσεις. Πιστεύω θα ήταν πολύ χρήσιμο να ασχοληθούν μερικοί από εμάς που γνωρίζουν την τεχνολογία καλύτερα να εγκαταστήσουμε κανένα πρόγραμμα από αυτά που χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν συμβούλια μέσω διαδικτύου. Αυτό θα διευκόλυνε όλους μας και θα μας άφηνε και μελλοντικά τα περιθώρια να πράξουμε και άλλα στο μέλλον εκτός του βιβλίου! (Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να γεννάω φιλοδοξίες που έχουν να κάνουν με αυτήν την επανεύρεσή μας!!!) Τα καλά νέα με μένα είναι ότι μάλλον έρχομαι προς την Πελλοπόνησο οπότε θα είμαι και πιο κοντά σας!
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!

Σχολιάστε το Άρθρο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να σχολιάσετε.