Το Εργαστήρι Μου – Πηλενόπη

Ιαν 28, 2015 by     0 Σχολια    Κατηγορία: Μαθητες, Το Βιβλιο

Οφείλω πολλά στο Εργαστήρι. Η άντληση της όποιας δημιουργικότητας εξέφρασα στην πορεία της ζωής μου ήταν κάτι που το έμαθα σε αυτό το σχολείο. Νιώθω πολύ προνομιούχα που ήμουν μέρος ενός παραμυθιού.

Με το που αλλάξαμε περιβάλλον (σχολείο), όμως, η πραγματικότητα έγινε πολύ σκληρή μιας και τίποτα δεν είχε καμία σχέση με το πώς είχαμε μάθει. Στις καινούργιες συνθήκες δεν υπήρχε ομαδικότητα, παρά μόνο ανταγωνισμός για να «διαπρέψει» ο καθένας τους ατομικά. Όπως επίσης δεν υπήρχε η ελευθερία της έκφρασης , που ομολογώ ότι ήταν κάτι που μου στοίχισε πάρα πολύ και που μέχρι τώρα δεν μπορώ να κατανοήσω. Ευτυχώς το οικογενειακό μου περιβάλλον μου το επέτρεπε και έτσι μπόρεσα να το καλλιεργήσω, ειδάλλως είμαι σίγουρη ότι θα ένιωθα ανεπαρκής.

Το Εργαστήρι για μένα ήταν ένα πραγματικό εργαστήρι συναισθημάτων που ο καθένας είχε την δική του προσωπικότητα και δεν είναι τυχαίο που αρκετοί από εμάς, εάν όχι όλοι, έκαναν κάτι με την ζωή τους.

Εύχομαι να μπορούσε να ξαναδημιουργηθεί για να ζήσουν και τα παιδιά μας αυτό το μαγικό ταξίδι, αλλά με κάποιες δικλίδες που θα κατανοούσαν ότι υπάρχει και η πραγματικότητα.

Από τις πιο γλυκές αναμνήσεις της ψυχής μου που πολύ θα ήθελα να είχαν την δυνατότητα να ζήσουν και άλλοι, γιατί όσα λόγια και να χρησιμοποιήσουμε και όσα κείμενα και να γράψουμε, το τι νιώσαμε είναι κάτι πολύ μοναδικό!

Πηλενόπη Χριστοδουλίδη

Σχολιάστε το Άρθρο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να σχολιάσετε.